Recept
Hozzávalók:
7 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaópor
3 banán
4 dl tejszín
1/2 csomag főzés nélküli, banán ízű pudingpor
5 dkg apróra vagdalt csokoládé
Elkészítés:
A kakaós piskótatésztához a tojások sárgáit és a cukrot keverjük ki fehéredésig, szórjuk bele a kakaóval elkevert, szitált lisztet, dolgozzuk el, majd forgassuk bele lazán a tojások fehérjének keményre vert habját.
Kikent, lisztezett, kerek tortaformába öntve, előmelegített, közepes hőfokú sütőben kisütjük, és rácson kihűtjük.
A kihűlt tortalap belsejét egy kanállal úgy kikaparjuk kb. 2 cm mélyen, hogy 1- 1.5 cm vastag pereme maradjon, majd a kivájt tésztadarabokat elmorzsoljuk.
A meghámozott banánokat hosszában kettévágjuk, s vágott felületükkel lefelé a torta aljára fektetjük őket.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
A főzés nélküli banán pudingport elkészítjük, beleforgatjuk a felvert tejszínt, majd a csokidarabokat is hozzáadjuk.
A krémet a tésztára halmozzuk púpozottan, félgömb - formára igazítva.
Tetejét megszórjuk a tésztamorzsával.
Fogyasztás előtt a tortát pár órán keresztül hűtőben tároljuk.
Szavazás